ungadoptert.no
fakta om adopsjon
land
adoptert identitiet
litteratur
Adopteret
Find Holger Danske
Da tigerne r√łkte
Adoptert
kjente adopterte
tilbake til start
forum
Dansk bok om å være ung og adoptert

Adopteret

I den danske boka Adopteret skriver adopterte mellom 9 – 21 år fra forskjellige opprinnelsesland, åpenhjertlig om deres liv som adopterte. De forteller om dagliglivets små og store gleder. Og om det spesielle ved livet som adoptert, både på det følelsesmessige plan og i forhold til omverden.


Les mer...

Politiske dikt

Find Holger Danske

MAJA LEE LANGVAD er født i Seoul i Sør–Korea i 1980, kom til Danmark som adoptivbarn tremåneder gammel. Debuten med «Find Holger Danske» har vakt stor oppsikt og høstet glimrende kritikker.

Hun har gått på Forfatterskolen og er medredaktør i det litterære tidsskriftet Banana Split.I år har det dukket opp en debutbok i Danmark som ikke bare tilfredsstiller lengselen etter nye litterære talenter, men som også sørger for en smule airconditionering i den trykkende lumre og vamle Dansk Folkeparti–nasjonalismen som har lagt seg over øerne. Takknemligheten har vært stor hos danske anmeldere – Weekendavisens Lars Bukdahl er langt fra den eneste som har brutt ut i det han selvironisk karakteriserer som "hysterisk hype".
Les mer...

Norsk bok om en jentes jakt på seg selv

Da tigerne røkte

Gjennom hele oppveksten på Slettestad har Katinka tenkt på seg selv som norsk, men samtidig har hun alltid vært forskjellig. Hun har en skoeske med adopsjonspapirer og andre minner fra sitt fødeland Sør–Korea.Gjemt i skapet fins det som gjør henne litt annerledes enn de andre.  
Les mer...

Adoptert

Dette er kanskje ikke en bok som er skrevet spesielt for ungdom, men den er fin for alle som er interesserte i adopsjon. Forfatteren er selv adoptert og har ett budskap til adoptivforeldre: Senk skuldrene. Å analysere enhver situasjon eller reaksjon, og lure på om det kan ha noe med at barnet er adoptert, er i hvert fall ikke bare av det gode. Det kan like gjerne skape mer frustrasjon.

Alt innhold (c) 2008 Ungadoptert.no, Adopsjonsforum, Inkognitogt. 17, 0201 OSLO. Tel.:23 28 08 00. E–post: gk@adopsjonsforum.no Publiseringssystem:Intellicom.