ungadoptert.no
fakta om adopsjon
land
adoptert identitiet
Identitet
Brunsame "we are all the same"
Meningsfull sang
Hvem er du - egentlig?
Hjemme, men likevel borte
Adopsjon sett innenfra
Adoptivbarn i puberteten
Rasisme
Adopsjon er en gave
Hva er slektskap?
Søsken?
Syskjen på fleire vis
Bare et alibi?
Det spesielle med adoptivfamilien
Møte med fortiden!
litteratur
kjente adopterte
tilbake til start
forum

Identitet

Gjennom barndom og oppvekst blir en som adoptert stilt mange spørsmål rundt sin annerledes start på livet. Uansett hvordan du selv ser på denne delen av livet ditt, er folk nysgjerrige. De fleste opplever at de gjennom hele livet må forklare hvem de er, og hvor de kommer fra. Derfor er det nesten umulig å ikke la adopsjonen bli en del av adoptertes identitet. 

Nedenfor kan du laste ned artikler som omhandler dette temaet. Artiklene har tidligere publisert i medlemsmagasinet Adopsjonsforum.
Les mer...

Brunsame "we are all the same"

Tom og vennene kalte klærne sine for Brunsame. det var kallenavnet Tom fikk som barn. Fordi han var brun i huden og vokste opp på Senja. Men mest fordi han var så flink i fotball og hadde kapret den fineste jenta i bygda. Les artikkelen her.Meningsfull sang

Hun kunne kledd seg sexy og spilt sukkersøt musikk. Kohinoor Nordberg (36) bruker talentet sitt på et større prosjekt. Les artikkelen her.

Hvem er du - egentlig?

Vi er lært opp til å interesse oss for vårt biologiske opphav, men overdriver betydningen av det, mener Geir Follevåg. I et intervju med Trine Eilertsen i BT, reflekterer han rundt temaet.


Hjemme, men likevel borte

Det er vanskeligere for Emilie Bratz Queseth enn for andre nordmenn å gå forbi tiggere i La Paz i Bolivia. For kanskje er det mor, far eller en søster hun hjelper når hun legger noen bolivianos i tiggerkoppen deres?
Les mer...

Adopsjon sett innenfra

Jeg føler meg norsk! Jeg snakker norsk, jeg lever etter norske normer og jeg lever i en norsk kultur, og mine venner oppfatter meg som norsk.

Slik starter Aruna Merete Vegdal, adoptert fra India, sin artikkel. Klikk her og les resten av hennes artikkel.

Adoptivbarn i puberteten

Denne artikkelen er skrevet med erfaringer og kunnskap basert på terapi av adoptivfamilier. Forfatteren er den danske psykologen Niels Petter Rygård.

Klikk her og les artikkelen. 

Rasisme

– Det er naivt å tro at adopterte med mørk hud ikke blir utsatt for rasisme. Alle jeg kjenner har blitt det, i større eller mindre grad.

Ordene kommer fra Glenn Karlgård. Han gikk til avisene og fortalte om sin opplevelse. Les hans historie her.

Adopsjon er en gave

Kan adoptivbarn sees som en gave som blir gitt fra en fattig del av verden til den rike? Eller kan vi heller se på fenomenet som en del av en større global verdenshandel? Og ikke minst, hvordan forhindre at internasjonal adopsjon korrumperes?

Dette er spørsmål Synne Putri Solstad (adoptert fra Indonesia) stiller i sin masteroppgave. Denne artikkelen oppsummerer hennes resultater. Klikk her.

Hva er slektskap?...
Søsken?...
Syskjen på fleire vis...
Bare et alibi?...
Det spesielle med adoptivfamilien...
Møte med fortiden!...
Alt innhold (c) 2008 Ungadoptert.no, Adopsjonsforum, Inkognitogt. 17, 0201 OSLO. Tel.:23 28 08 00. E–post: gk@adopsjonsforum.no Publiseringssystem:Intellicom.