ungadoptert.no
Fra "problembarn" til forbilde
Norsk-Colombianos Forening utvides
Feiring av Colombias nasjonaldag!
Studie om voksne adopterte
Sulten på mer
Rasisme rammer adopterte
Nye tanker
Identifiserer seg med innvandrere
Et bein i hvert land
Å definere seg selv
Peru-ungdom på Facebook
Engasjer deg!
Ung adoptert
fakta om adopsjon
land
adoptert identitiet
litteratur
kjente adopterte
tilbake til start
forum

Sulten på mer

Colombia–adopterte Cecilia Brækhus som vant sin 19. proffboksekamp lørdag 3. desember, har ennå ikke fått nok. Nå vil hun bokse mot de aller tøffeste kvinnelige proffbokserne i verden.

Trykk for stor versjon av bildet
Cecilia Brækhus (30) seiret igjen 3. desember 2011. Foto: Dmitry Valberg.
Brækhus avgjorde lørdagens boksekamp mot hawaiiske Ku'ulei Kupihea med teknisk knockout. 30–åringen rangeres nå som den tredje beste kvinnelige proffbokseren i verden etter franske Anne–Sophie Mathis og amerikanske Holly Holm, ifølge bt.no.

Planlegger ny kamp
Nå planlegger managementet til Brækhus en ny storkamp neste år mot et av de aller største navnene innen kvinnelig proffboksing, muligens Holly Holm eller Noni Tenge, ifølge ba.no. Tenge har det prestisjefulle IBF–beltet Brækhus mangler.

I sin beste alder
– Jeg er i min beste alder, sa Brækhus til nrk.no i forkant av kampen 3. desember.

– Jeg føler meg ikke utlært i det hele tatt og jeg har fremdeles mye å gå på. Det viktigste er at jeg fremdeles er sulten og i angrepsposisjon.

Født i Cartagena
Cecilia Brækhus er født i Cartagena, Colombia, og ble adoptert til Norge på 1980–tallet. Hun vokste opp i Bergen.

Et annet navn som er verdt å merke seg når det gjelder proffboksing, er Andreas Volden Evensen. I likhet med Cecilia Brækhus er Volden adoptert fra Colombia. I 2010 ble han interkontinental mester i fjærvekt proffboksing i World Boxing Organisation (WBO) under en kamp i Finland.

Andre kilder: dagbladet.noAlt innhold (c) 2008 Ungadoptert.no, Adopsjonsforum, Inkognitogt. 17, 0201 OSLO. Tel.:23 28 08 00. E–post: gk@adopsjonsforum.no Publiseringssystem:Intellicom.